Mørket og lyset i os

0476E631-55A9-49AE-9168-50133F7083F3

Mørket inden i os kan være utroligt skræmmende

Men det er, når du lærer dit mørke at kende og bevæger dig gennem det, at du finder dit indre lys. Det kræver mod at gå ind i mørket.

Selvom jeg har arbejdet meget mit mørke og været med det, og har fundet ind til lyset, så kan jeg stadig blive bange, når jeg møder min angst, frygt, ensomhed eller andet. Jeg prøver bare at huske på, at det ikke heales ved at benægte eller prøve at flygte. Det heales, når jeg ser på det og er med det. Når jeg accepterer og anerkender, at det er der af en grund.

Heldigvis er vi alle også fyldt med lys og kærlighed.

Det kan være du har brug for at græde eller råbe – at dine følelser bliver udtrykt – eller måske du har aller mest brug for at dele det med en ven eller søster.

Det kan føles skamfuldt at vise andre, når vi er bange og kede af det. Eller når vi føler vi indeni ikke har det, som vi gerne vil fremstå udenpå. Eller opfører os, som vi gerne ville. Men jo mere du åbner op omkring din sårbarhed, og de ting som kan føles skamfulde, jo mindre vil det fylde i dig.

Åben op for nogen du har nær, så du bliver mødt med omsorg og støtte. Nogen du føler kan møde dig i det svære. Og husk på, at hvis personen du åbner op for ikke kan møde dig med kærlighed, men møder dig med fordømmelse eller bedrevidenhed, så er det fordi, det menneske selv har ting at slås med, og ikke selv tør at se sit mørke i øjnene.

Alle føler sig sårbare, og alle skammer sig over ting og har mørke sider. Heldigvis er vi også alle fyldt med kærlighed og lys. Det får lov til at få plads, når tabuet om sårbarhed og skam brydes, ved at fortælle andre om, hvem vi virkelig er med alle vores styrker og sårbarheder.

Og når du åbner op omkring, det der er det sværeste for dig, så skaber du også et rum for andre, hvor de kan føle sig trygge ved at dele deres inderste.

For mig kan det hjælpe at snakke med min kæreste, ringe til en god veninde, min mor eller søster. Nogen jeg kan dele mine dybeste sider med, og som møder mig med kærlighed og forståelse.


Mærk ind i dig selv og elsk det du oplever

Jeg forsøger altid at mærke, hvad grunden er. Og så forsøger jeg selv at give det den kærlighed og medfølelse, det egentlig virkelig har brug for. For alt i dig fortjener kærlighed.

Når mit indre er bange, så skal det ikke dømmes, istedet fortjener det masser af medfølelse. Og det er det, der har hjulpet mig så mange gange i mit liv.

Så selvom tingene bliver svære, så prøver jeg altid at huske på det. Det kan være så simpel en øvelse, som at trække vejret ind i det. Fortælle mit mørke, hvor meget jeg elsker det og lytter til det. Jeg spørger eventuelt, hvad det har brug for? Hvordan jeg kan hjælpe det til at heale?

Det kan føles lidt sjovt at tale med sit mørke, men jo mere du gør det, jo bedre kan du mærke, hvad du egentlig har brug for, for at bringe dit lys frem.

Det er ikke sådan, at mørket bare forsvinder en dag. Det er en del af den menneskelige oplevelse, at vi indeholder både lys og mørke. Men du kan tage valget om at træde ind i lyset.


Se alt som en mulighed for at lære

Hver gang der sker noget i mig eller omkring mig, som jeg føler er svært, så kan det føles rigtig hårdt, når jeg er i det. Men jeg forsøger altid at se det som en mulighed for, at lære mig selv endnu bedre at kende. Og styrke forholdet til mig selv.

Jeg kommer et lag dybere ind hver gang. Og når jeg begynder at heale det lag, får jeg en større ro, indsigt og kærlighed til mig selv og min omverden, når jeg kommer ud på den anden side.

Når vi tør at tage et kig ind i vores mørke, styrkes vores indre, og det hjælper os med at transformere vores liv i en positiv retning. Når jeg er ked af det, hjælper det ikke at gå ind i mørket, blot fordi jeg vil have det bedre. Jeg må ligesom være med det, fordi jeg har omsorg for det og gerne vil forstå det. Det skal ikke fikses, det skal elskes og heales.

Dit liv transformeres, når du tør se på dit mørke med kærligehed.

Min erfaring siger mig, at det altid kan svare sig at være med smerten og det svære. Virkelig se på den, uden nødvendigvis at give den en historie og en masse tanker. Men istedet forsøge at give den så meget kærlighed som muligt.

Husk på, at der er en del af dig, der har det rigtig svært i forvejen. Og den del fortjener virkelig kærlighed og omsorg. Mørket der til tider dukker op, er der ikke for at såre dig. Det dukker op fordi, det har brug for healing, fordi du har brug for healing.


Temaer der dukker op igen og igen

Nogen gange kan det være virkelig frustrerende, når et tema bliver ved med at dukke op. For har jeg ikke allerede arbejdet med det talrige gange? Er det ikke muligt bare at lægge låg på og fokusere på fremtiden?

Healing af din fortid styrker din sjæl.

Tingene kan dukke op gang på gang, fordi det har brug for healing af flere lag. Det som er rigtig svært og sårbart vil ofte ikke vise sig på en gang, fordi det simpelthen bliver for voldsomt.

Derfor kommer det op til overfladen af flere gange, og har brug for kærlighed og omsorg hver gang. Healingen af ​​din fortid styrker din sjæl. Alle de dele der heales gør, at du kan leve mere helhjertet, som den du er i dag.

Når du ser mørket i øjnene og omfavner hver eneste del af dig selv, så sætter du dig selv fri. Det giver dig muligheden for for alvor at bevæge dig fremad. Vi kan stille og roligt give slip på gamle sår, og vise os som den vi er, værd at elske.


Min egen proces

Som en del af min egen healing, har jeg gået til healere og clairvoyante, som har hjulpet mig med at heale gamle og nyere sår. Det har givet mig en større forståelse af, hvem jeg er, både menneskeligt og åndeligt. Det har også givet mig en forståelse af, hvordan jeg kan bruge mine spirituelle samt menneskelige erfaringer til at hjælpe andre. Som for mig er noget af det aller vigtigste.

Når du begynder at se på dit mørke og være med det, så husk at mørket ikke er dig. Det er en del af oplevelsen som menneske. Lad dig ikke absorbere af det, se istedet på mørket med kærlige øjne. Se det som en del af dig, der har brug for kærlighed og healing, så du bedre kan komme i forbindelse med lyset. Identificer dig ikke med det, men vær med det.

Alt opstår og alt forsvinder – så når mørket føles overvældende, så vid at lyset altid er på den anden side. Se på tingene der sker som følelser og tanker, der opstår og forsvinder igen.

Alt opstår og alt forsvinder igen – så vær med dig selv kærligt i det du oplever.

Sådan er det med alt i livet, du er ikke dine tanker og følelser. Det er noget du oplever, som kan lære dig noget. Så se det som processer, der hjælper dig med at få mere lys ind i dit liv. Og hvor du bliver mere og mere bevidst om, at de tanker og følelser ikke er dig.

Når jeg bliver ramt af pludselige følelse som uro, tristhed, irritation mm. så prøver jeg – istedet for at tro at noget galt, inden jeg får associeret en masse ting med den følelse, og inden en lang tankestrøm starter – at huske på, at det blot er en følelse eller en tanke. Og så snart jeg husker det, vender jeg mit fokus mod mit åndedræt og min krop.

Det hjælper mig med stille og roligt at vende tilbage til en følelse, der er mere fredfyldt.


Mærk din krop og find roen

Det er, når vi mærker vores krop, at vi kan finde ro. Når du mærker din krop, kan du bedre se på de tanker og følelser, du har, og følge dem kærligt som observatør. Her fra roen i kroppen, kan du bedre vurdere om det blot er en tanke eller følelse, der skal slippes lige nu og her, eller om de bunder i noget dybere, som du skal se nærmere på. 

På denne måde, hvor du er med dine tanker og følelser, og ikke lader dig opsluge helt af dem, så kan du have kærlighed til dem. Og hjælpe dig selv til at forstå det, der opstår.

Hvis du alligevel kommer til at lade dig opsluge af tanke- og følelsesspindet, så brug nogle minutter på at trække vejret dybt ned i maven, så snart det går op for dig.

Træk vejret ned i kroppen og ned i dine følelser. Det giver klarhed og healing.

Dit åndedræt er det bedste redskab til at komme tilbage til din krop og din egen energi. Bliv bevidst om det og brug det hver dag.

Når jeg bliver overvældet, lukker jeg mine øjne et par minutter. Mærker hvordan mit åndedræt virker på min krop. Hvordan jeg ånder luften ind gennem min næse og den fylder mig op i hver en celle. Og jeg puster alt det, jeg ikke har brug for længere, ud gennem munden. Uanset hvor jeg er – på arbejde, ude at handle eller sammen med andre. Det giver mig altid mere ro.

Så kære dig, åben dit hjerte for dig selv, og elsk alt i dig. Du fortjener kærlighed, simpelthen fordi du er dig.

Gennem healing og spirituel vejledning kan jeg hjælpe dig med, at åbne for dit hjerte, så du kan bringe mere klarhed og kærlighed ind i dit liv. 

Kærligst Anne

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!